REVO -kiipeilyn varmistuslaitteiden vallankumouksellinen!

Turvallinen ja maltillinen hyppy parempaan tulevaisuuteen!

Olin vihdoin ajatellut hankkia itselleni turvallisemman varmistuslaitteen monen köyden multipitch-reiteille sopivan ATC-tyyppisen Reversoni lisäksi.
Luulin haluavani puoliautomaattisesti lukittuvan Grigrin, joka monella kiipeilykaverillani on. Joo, luulin, kun en tiennyt paremmasta! Onneksi rakkaassa kotihallissani Tapanilassa Helsingin Kiipeilykeskuksessa on niin mukavia, rentoja ja helposti lähestyttäviä työntekijöitä, että heille uskaltaa tällainen normikeski-ikäinen ei-niin-pro-kiipeilijäkin mennä juttelemaan ja kysellä kaikenlaisia typeriä kysymyksiä.

Toki olin Grigriä käyttänyt useita kertoa, mutta myös todennut, että välillä köysi jumittuu siinä liidikaverille lisäköyttä antaessa. Että silloin pitää olla aika valmiina ja osata vetää köyttä Grigrin läpi tasaista tahtia. Nyt sitten menin juttelemaan Patelle. Kerroin kuulleeni hallissa, kun jotkut puhuivat jostain uudesta ”Grigristä”, josta köyttä helpompi antaa sujuvasti. Kuullessani tämän keskustelun varmistin juuri itse, enkä pystynyt siihen alkaa sen enempää osallistumaan, kun piti olla tarkka porkkana ja porkat tarkkana. Vaikka yleensä kyllä hallilla voi helposti jutella kenen kanssa vaan. Kiipeilijät on rentoa porukkaa ja sekä hallilla että ulkokallioilla on sellainen ”ollaan kaikki samaa perhettä” -fiilis.

Kannatti mennä juttelemaan! Pate kertoi minulle, että toki voin Grigrinkin ostaa ja kertoi sen ominaisuuksista. Mutta että nyt on tullut heille uusi laite Wild Countryltä nimeltään REVO, jossa yhdistetty sekä ATC:n että Grigrin hyvät ominaisuudet. Pate esitteli sitä hyvin rentoon tyyliin. Ihan kuin kyse ei olisi todella vallankumouksellisesta laitteesta ja minun mielestäni kyllä on! Hän antoi minulle testilaitteen lainaan ja rakastuin!

REVOssa köyden syöttämistä on helpotettu ja se kulkee todella näppärästi. Paljon näppärämmin kuin ATC:ssä, koska Revossa on ”pyörä”, joka kuljettaa köyttä lähestulkoon kitkatta. Englanninkielen sana ”revolving” tarkoittaa juuri pyörimistä kuten Ossi minua taasen Kiipeilykeskuksen Puodissa valisti, kun olin niin innoissani tuosta varmistuslaitteesta. Kiitos hänelle siitä.
Minä kyllä silti pidän kiinni siitä, että sen lisäksi tämä laite on myös vallankumouksellinen!

Köyden asettaminen varmistuslaitteeseen on myös tehty äärimmäisen helpoksi. Sen voi tehdä kumminpäin vaan ja aina menee oikein.
Siinä on silti siis myös mekanismi, joka lukitsee laitteen äkillisestä vetoliikkeestä. Testasimme tuota vetoliikettä kaverini kanssa. Hän pudottautui köyteen. Ja kyllä toimii!
Ainut miinuspuoli on laitteen vähäinen kitka laskettaessa kiipeilijää. Minun käytössäni se ei juuri haittaa, koska minulla on käytössäni ns. ”mekaaninen painosäkki” OHM, joka on yksi hobittikokoisen naisen parhaista kavereista. Ilman OHMia saattaa kannattaa käyttää varmistushanskoja. Mä nyt turvallisuus- ja mukavuushakuisena kiipeilijänä käytän lähes aina hanskoja muutenkin. Edelridin OHM on yksinkertainen ensimmäiseen klippiin laitettava laite, joka lisää kiipeilijän ja varmistajan välistä kitkaa. Siitä ehkä ensi kerralla lisää.

Näitä laitteita siis suosittelen kaikella lämmöllä! Jos välineisiin voi rakastua, niin näihin kyllä voi!

Uudellamaalla Wild Countryn REVOa myy Helsingin Kiipeilykeskuksen Puoti! Kannattaa käydä poimimassa omansa pois!

Julia Kuu

Tällä ei voi varmistaa kuin hymyillen (toimii kyllä myös naama nyrpeänä ;-)

On se kaunis!
Kiinni sulkurenkaaseen REVOn saa vasta, kun se itsessään on kiinni. Ei siis voi avautua vahingossa.

#kiipeily #varmistuslaite #revo #revolving#puoliautomaattinenvarmistuslaite #pukinkonttiin #climbing #security #turvallisuus #iloveclimbing #kiipeilyonkivaa

Comments